Jo Leemans: "Hij was een goede gitarist die ook graag zong. Maar vooral, een vrolijk karakter"

5 augustus 2016
Freddy Sunder is op 85-jarige leeftijd overleden in Antwerpen. Freddy Sunder was de artiestennaam van Fritz Sundermann. Sunder bouwde in het tweede deel van de twintigste eeuw een grote carrière uit in de wereld van de pop- en jazzmuziek. Jo Leemans speelde meer dan 20 jaar samen met Freddy Sunder, zij reageert geschokt op het nieuws van zijn dood: "Oh god, ik kan het me echt niet voorstellen dat zo iemand verdwijnt. Hij was altijd zo vrolijk."

Freddy Sunder en Jo Leemans -volgende week 89- hebben jaren samen gespeeld bij het BRT-orkest. Freddy Sunder was er voornamelijk gitarist, Jo Leemans was één van de vaste backing vocals. Samen deden ze ook studio-opnames voor tal van Belgische artiesten. Jo Leemans heeft goede herinneringen aan Freddy Sunder. 

"Hij was een goede collega en een fijne vriend. De laatste jaren zagen we elkaar nog weinig, maar hij was altijd een toffe man om mee samen te werken. Een goede gitarist en muzikant, maar ook iemand die graag zong. Hij was geen zeurpiet, altijd een vrolijk karakter. Hij ging door en zei: het zal sebiet wel goed klinken. Zijn stijl was een beetje Amerikaans, maar dat kwam natuurlijk ook door de opkomst van de rock 'n roll toen."

Bij de dood van Freddy Sunder reageert Jo Leemans emotioneel. "Ik ben echt geschrokken van het nieuws. Ik kan met niet voorstellen dat hij verdwijnt. Hij zal me altijd bijblijven als een vrolijk karakter."