Joan As Police Woman - Let it be you

7 november 2016
Eigenlijk moeten we zeggen: Joan As Police Woman and Benjamin Lazar Davis. De hele plaat, tien nummers lang, is een samenwerking met deze multi-instrumentalist uit Brooklyn, New York.

Tien jaar na haar eerste wapenfeit als Joan As Police Woman blijft Joan Wasser zichzelf heruitvinden. In oudere albums verpakte ze zichzelf als singer-songwriter, soulzangeres of bluesrockartieste. Nu kunnen we ook nog popprinses aan dit lijstje toevoegen.

Op haar nieuwe album ‘Let it be you’ staan namelijk tien avontuurlijke popnummers om je vingers bij af te likken. Ze kreeg hiervoor hulp van muzikaal wonderkind Benjamin Lazer Davis, die je misschien wel kent van de Amerikaanse band Okkervil River. Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke interesse in de toonladders van Centraal-Afrikaanse Pygmeeën. Als origineel excuus voor een nieuwe plaat kan het in ieder geval wel tellen.

Het album begint met het vrolijke huppellied ‘Broke me in two’. Daarna is het één lange rollercoaster vol experimentele elektropop. Van het bombastische ‘Overloaded’ tot het groovy ‘Magic lamp’, Joan en Benjamin kunnen het allemaal. Het is oppassen geblazen dat je niet verdwaalt in de uiteenlopende invloeden en klanken die het duo in alle songs verwerkte. Om je helemaal te desoriënteren eindigt de plaat met het breekbare, akoestische nummer ‘Station’. Een veelzijdig, aanstekelijk werk waar Joan As Police Woman nogmaals etaleert wat ze muzikaal in haar mars heeft. En dat blijkt heel wat te zijn.