Johan zegt dankjewel

25 november 2015
De terreurdreiging zette Brussel enkele dagen in rep en roer. Toch hielden heel wat zorgkundigen, verpleegkundigen en onderhoudsmensen het hoofd koel, en gingen aan het werk - wat niet evident was zonder openbaar vervoer. Luisteraar Johan wil hen graag bedanken. "Ook dat was Brussel."

Luisteraar Johan is niet zomaar een luisteraar. Hij is zakelijk verantwoordelijke in Woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek.

Hij vroeg Hautekiet om "een minuutje aandacht te besteden" aan alle mensen uit de zorgsector die dit weekend hun best deden om, ondanks alles, op het werk te raken. Want "Ook dat was Brussel."

En die minuut, die mocht hij zelf invullen:

 

"Brussel heeft naar aanleiding van de terreurdreiging het 4 dagen zonder het grootste deel van zijn openbaar vervoer moeten doen. Scholen gingen dicht, bedrijven gaven hun personeel de toestemming om van thuis uit te werken. Anderen namen een dag extra verlof. Het personeel van woonzorgcentra en ziekenhuizen heeft die optie niet.

De afgelopen dagen hebben zorgkundigen, verpleegkundigen en onderhoudspersoneel in het Brusselse soms meer dan anderhalf uur te voet moeten gaan om tijdig op hun werk te zijn.

Ik ken een medewerker die op zondagmorgen 50 euro betaalde voor een taxirit door Brussel. Dat was meer dan de helft van wat hij die dag netto verdiende

Ik wil langs deze weg heel veel respect aan hen allen betonen en welgemeend dank u wel zeggen- ook namens alle bewoners.

Daarnaast wil ik graag een oproep doen of er via sociale media niet een app of systeem van carpooling kan georganiseerd of ontwikkeld worden om aldus -wanneer er geen openbaar vervoer is - dus ook bij stakingen - het zorgpersoneel op een betaalbare en snelle manier toch naar hun werk te brengen.

Niet iedereen in de stad heeft een auto en bellen naar de werkgever “ik kom niet want geraak er niet” of “schrijf maar een dagje verlof in” is voor hen nooit een optie. Ik dank u in naam van hen."