John Wayne ? John Wayne Gacy

28 juni 2011

Het Republikeinse Congreslid Michele Bachmann (foto) heeft gisteren officieel aangekondigd dat ze kandidaat is voor de Republikeinse nominatie voor de komende presidentsverkiezingen.

De favoriete van de Tea Party deed dat in haar geboorteplaats Waterloo (Iowa). 'Ik stel me kandidaat omdat ik zo diep dankbaar ben voor de zegen die ik heb ontvangen, zowel van God als van dit prachtige land' zei ze. In de polls staat ze momenteel tweede, vlak achter Mitt Romney.

Ook op het terrein van de faux pas geeft ze Sarah Palin voorlopig het nakijken. Tijdens een interview op FoxNews zei ze dat westernheld John Wayne ook uit Waterloo afkomstig is. 'Zijn geest leeft ook in mij.

Luttele tijd later later meldde de Los Angeles Times dat de John Wayne uit Waterloo voluit John Wayne Gacy heet: een seriemoordenaar die in de jaren zeventig 33 jongeens en mannen vermoordde. Gacy was berucht onder de namen 'Killer Clown' of 'Pogo de Clown' omdat hij zich verkleedde als clown en zo kinderen vermaakte op feestjes.
De westernheld John Wayne - aka The Duke - is afkomstig uit Winterset. Dat ligt ook in Iowa, maar wel een paar honderd kilometer zuidelijker.

Radio 1 Select