“Journalism is doing damn well in dit landje”

7 september 2015
Het zou slecht gesteld zijn met de 'mainstream'-journalistiek, hoor je links en rechts beweren. Filip Rogiers, zelf journalist, is het daar niet mee eens. “Journalism is doing damn well in dit landje” schreef hij op zijn Facebook-pagina.

 

Filip krijgt de minuut van Hautekiet.

 

Vind je ook dat het zo bedroevend gesteld is met de media? Ik niet.

Telkens ik op zogenaamd “mediakritische” fora een artikel lees dat begint met de zinsnede “U zal er in de mainstream media vergeefs naar gezocht hebben”, dan denk ik “Tiens, daar heb ik recent in de media iets over gelezen, gezien of gehoord.”

Laat mij wat reclame maken: in de Humo las ik dit jaar een reeks over De Maakbare Mens, in De Standaard gingen journalisten deze zomer al op zoek naar de bron van de vluchtelingenstroom, er is de smet op justitie in De Morgen, en er is Radio Gaga op Canvas.

Nu zal u zeggen: "Die Rogiers pikt er de krenten uit". Dat klopt. Maar het zijn wel dikke krenten. En hoor ik u zeggen dat er ook op de site van kwaliteitskranten al eens een stuk over de grootste komkommer of het onfortuinlijke lot van Pico uit de Kampioenen is verschenen: ook dat klopt.

Het is waar dat 1 zwaluw de lente niet maakt. Maar ik zie, en ik zit toch al bijna 25 jaar in het vak, een grote zwerm.

Dit gezegd zijnde betreur ik het heel erg dat 1 van de mooiste, dikste zwaluwen, Cobra.be, uit de lucht is geschoten.

Sven Gatz en VRT, bezin u! U gaat kunst en cultuur toch niet aan de mainstream media overlaten? Alsjeblieft, zeg!