Jouw cultuurtips voor deze week: Laura Van Dolron

12 oktober 2018
Laura Van Dolron is schrijver, theatermaker, regisseur, performer, action writer en artist in residence in Vooruit. Dit alles komt samen in haar werk als stand-up filosofe. Stand-up filosofie beschrijft Laura als een gesprek met het publiek. Waarbij ze helemaal als zichzelf op het podium staat. Zonder rol of zonder script.

In haar nieuwe voorstelling gebruikt Laura haar filosofische kennis om een antwoord te geven op allerlei vragen uit het publiek. ‘Een antwoord op alle vragen’ is een filosofisch theaterconcert vol poëzie en dialoog. De agenda van Laura komt snel vol te zitten met haar eigen projecten, en bij plaatselijke asielzoekers op bezoek gaan en een goed gesprek met hen aangaan vindt ze vaak veel interessanter dan fictie of verzonnen verhalen lezen, #CultureClub vroeg haar enkele cultuurtips

Revelations - Bill Hicks

90’s stand up comedy van de hoogste plank.
In deze voorstelling opent Bill Hicks ons de ogen naar de hypocrisie en waanzin van de wereld waarin we leven.

 

undefined

Nanette - Hannah Gadsby


De voorstelling waarin Australische comédienne Hannah Gadsby aankondigt dat ze wil stoppen met comedy en de pijnlijke waarheid achter deze beslissing laten je als kijker niet onberoerd.

I

In het licht van wat we weten - Ziah Haider Rahman

Een klepper van bijna 600 bladzijden aan uiteenlopende thema’s die gaan van de oorlog in Afghanistan naar het Britse klassesysteem en de financiele crisis.

undefined