Kamagurka en Herr Seele brengen prettig gestoorde radio in 'Culture Club'

4 oktober 2019
Kamagurka & Herr Seele
'Interessante weetjes over kunst, afgewisseld met totaal van de pot gerukte zijsprongen in de onzin', dat is wat je mag verwachten van de nieuwe radiorubriek die Kamagurka en Herr Seele samen zullen brengen in 'Culture Club'.

Kamagurka en Herr Seele, het is een duo dat al eerder samenwerkte, en hoe! Het absurde en legendarische Studio Brussel-programma Studio Kafka bewees dat de twee cartoonisten een geoliede machine zijn. Ook in het televisieprogramma Lava gaven ze wekelijks, samen met Eddy Wally, het beste van zichzelf.

En nu zijn ze terug! 

Met de radiorubriek 'Van Altamira tot heden en terug', geven Herr Seele en Kama een knipoog naar het legendarische kunstgeschiedenishandboek voor leerlingen in de middelbare school. Het wordt een rubriek over culturele actualiteit die absurd zal klinken, maar toch boordevol weetjes en kennis zal zitten.

(lees verder onder de foto)
Helvoetsluys – the City of Utrecht, 64, Going to Sea by William Turner

Eerste uitzending

In de eerste uitzending hebben de mannen het over 'het marineschilderij', want dat is tegenwoordig een bedreigde kunstvorm, nu blijkt dat ook in ons land de zeespiegel sterk zal stijgen. Kama en Herr Seele zoeken uit waar de marineschilders hun ezeltje zullen opstellen als er binnenkort weer water is tot in het diepe binnenland.
 

'Van Altamira tot heden en terug' met Kamagurka en Herr Seele,
vanaf vrijdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 in Culture Club op Radio 1.