Kamer buigt zich straks over steunmaatregelen voor horeca

19 november 2020
Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen (© Nicolas Maeterlinck, Belga)
Een steunpakket voor de horeca en andere verplicht gesloten sectoren wordt vanmiddag ter stemming voorgelegd in de Kamer. Het pakket heeft gisteren al groen licht gekregen in de Kamercommissie Sociale Zaken. “Het is een belangrijke stap in de goede richting” reageert Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen in 'De Ochtend'.

Als het pakket ook plenair wordt goedgekeurd, zullen de getroffen ondernemingen - naast horeca bijvoorbeeld ook niet-essentiële winkels, bioscopen of kapsalons - een RSZ-premie krijgen die gelijk is aan de werkgeversbijdrage voor het derde kwartaal. Daarnaast komt er ook een subsidie van 167 miljoen euro om de uitbetaling van de eindejaarspremie voor werknemers in de horeca te garanderen en een dubbel overbruggingsrecht in de maanden oktober en november voor alle zelfstandigen die moeten sluiten.

Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen is blij dat dit nieuwe pakket er komt. “Het is een belangrijke stap in de goede richting”, reageert de CEO van de brancheorganisatie in 'De Ochtend'. “Na de stemming vanmiddag moeten we focussen op de toekomst, dus overleggen over hoe en wanneer onze horeca weer operationeel kan zijn én het relanceplan voor de horeca voor volgend jaar.”

Beluister het gesprek met Matthias De Caluwe in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: