Kan Apple zonder Steve Jobs?

18 februari 2011

'Apple boss 6 weeks to live' kopt de National Enquirer. "Shocking photo's inside!" Wat wil het geval? De shocking foto's werden genomen op 8 februari toen een - inderdaad graatmagere - Steve Jobs na een lunch met zijn vrouw Laurene Powell het Stanford Cancer Center binnengaat.

Het blad suggereert dat de pancreaskanker waarvoor Jobs in 2004 is behandeld weer is teruggekeerd. En dat hij flink wat gewicht en spieren kwijt raakte door een chemokuur. Een arts verklaarde op basis van die foto's "he is close to terminal. I would say he has six weeks."Straffe dokter die op basis van vage foto's - het is niet eens zeker dat het om Jobs gaat - een diagnose en een prognose kan maken.

Gisteren zat Jobs trouwens samen met toplui van een aantal techologie- en internetbedrijven aan tafel met president Obama. Kijk zelf wie de smalste van de hoop was.

Enfin, er wordt al jaren een eind weg gespeculeerd omtrent de gezondheid van de CEO van Apple. En dat leidt ook telkens tot gespeculeer met de aandelen van Apple.

Stel dat. Kan het eigenzinnige bedrijf dan verder zonder z'n goeroe?