"Kan het eindelijk volwassen, slim en doordacht, Brusselse politici?"

16 juni 2016
De Brusselse voetgangerszone wordt opnieuw ingeperkt. En dat is niet naar de zin van VRT-collega Riadh Bahri.

Riadh Bahri was behoorlijk verontwaardigd op Twitter gisteren:

Hij kreeg één minuut zendtijd van Jan Hautekiet om zijn hart verder te luchten.

De minuut van Riadh Bahri

Die ene telex, dat ene persbericht dat gisteren binnenliep op m'n computerscherm en het vuur deed koken in m'n hoofd. “De Brusselse voetgangerszone wordt opnieuw ingeperkt” …

De wat? Denkt u misschien? 

Wel die ene lap grond in het centrum van uw en mijn hoofdstad waar Koning Auto vorig jaar zonder boeh of bah aan de deur werd gezet. 

Die ene lap asfalt in het hart van Europa waar je niet vergast wordt door de uitlaatgassen van die 200.000 pendelaars die dagelijks de stad binnen rollen.

Die ene lap grond waar je kan liggen, rollen, slenteren enfin wat je maar wilt, dat ene stukje vrijhaven en zuurstof in een stad die rechtkrabbelt na 22 maart, wordt weer een stukje kleiner.

Nog geen jaar oud die voetgangerszone, maar vervloekt vanaf dag 1. Door de buurtbewoner die niet happy is, je weet wel dat spook NIMBY, door de handelaar die minder verdient en zich niet wil aanpassen, soit sommigen toch.

Maar die voetgangerszone is vooral het slachtoffer van haar eigen ontwerpers, de overheid. Die rollend over straat ligt te bekvechten over wat wel en niet kan. Die in plaats van beleid te voeren met en voor de Brusselaars vaak gewoon aan zichzelf denkt.

Kan het eindelijk volwassen, slim en doordacht Brusselse politici? Ik dank u.
Riadh Bahri