Kan jij op je werk terecht bij een vertrouwenspersoon of preventieadviseur?

10 november 2017
De VRT heeft de samenwerking met Bart De Pauw onmiddellijk stopgezet na verschillende klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De Pauw zou naar verschillende jonge actrices en productiemedewerksters honderden grensoverschrijdende sms’jes gestuurd hebben. “Het zijn expliciete en pornografisch getinte berichten”, zei VRT-CEO Paul Lembrechts in De Ochtend.

De getuigenissen van de slachtoffers kwamen op de VRT binnen bij de preventieadviseur. De namen zijn bekend maar daarover wordt uiteraard niet gecommuniceerd.

De zaak-De Pauw bewijst het belang van een vertrouwenspersoon en preventieadviseur op het werk. Hij kan een cruciale en discrete rol spelen in zaken van grensoverschrijdend gedrag.

Reageer

  • Wanneer stap je naar een vertrouwenspersoon om grensoverschrijdend gedrag te melden? Vanaf wanneer spreken we over grensoverschrijdend gedrag?
  • Heb jij op op het werk een vertrouwenspersoon of preventieadviseur? Is die gemakkelijk benaderbaar? En gaat hij daar discreet mee om?

Voor klachten over de VRT kan u terecht bij de VRT-klantendienst via klachtenprocedure@vrt.be. De VRT behandelt klachten zoals dit is voorgeschreven in het klachtendecreet van 1 juni 2001. Daarin staat dat anonieme klachten niet zijn toegestaan. Het is dus noodzakelijk dat de klager zijn identiteit bekend maakt onder de vorm van: voornaam, familienaam, adres en eventueel een e-mailadres.