Kan jouw vereniging in 2018 nog rekenen op provinciale subsidies?

16 november 2017
De Arenberg in Antwerpen heeft een open brief verspreid waarin het cultuurhuis aan de alarmbel trekt over de overheveling van de provincie naar de stad. Al 109 artiesten hebben die ondertekend.

De Arenberg gaat net als tal van andere culturele instellingen over van het provinciale naar het stedelijke niveau, als gevolg van een Vlaams decreet.

Arenberg-directeur Yvette Deploigne zei eerder aan VRT NWS: "Wij zien dit absoluut niet zitten. Alle inhoudelijk keuzes zullen voortaan langs de politiek moeten passeren. De eigen werkingsmiddelen voor infrastructuur, personeel of communicatie lossen in 1 grote pot op en het organiseren van voorstellingen wordt een lijdensweg via de administratieve mallemolen.Dit druist in tegen de tendens naar zelfstandigheid.”

Vlaams minister van Cultuur Gatz snapt de heisa niet: "Ik besef dat onzekerheid bestaat, maar de bestuurlijke, artistieke en financiële autonomie moeten we kunnen regelen”.

Reageer

  • Geniet jij, via je sportclub of vereniging, ook van een provinciale subsidie? En heb je je al afgevraagd of je daar vanaf 1 januari 2018 verder van kunt genieten? 

 

Radio 1 Select