Karadzic geeft interview aan Wablieft

5 oktober 2011

Kent u Wablieft? Dat is een Vlaamse krant die elke woensdag nieuws in duidelijk en eenvoudig Nederlands brengt. De krant wordt uitgegeven door het Vlaams Ondersteuningscentrum voor het Volwassenenonderwijs (VOCVO).

In de Wablieft-krant van vandaag, woensdag 5 oktober, staat zowaar een exclusief interview met Radovan Karadži? (foto). Straf.

Maanden onderhandelen heeft dat gekost, en het interview moest per e-mail. Het gaat onder meer over de arrestatie van Mladic, Srebrenica, de toetreding van Kroatië tot de EU en het proces waarin hij zichzelf verdedigt.

Wablieft wilde ook weten of hij fouten heeft gemaakt, ook in zijn privéleven. ' (...) Was ik of enkel dokter of enkel auteur geweest, dan had ik meer kunnen bereiken. Een andere fout is dat ik geen vijf kinderen heb. Maar mijn vrouw was druk bezig met haar werk. Ik wou haar niet overtuigen om veel kinderen te hebben.'

Karadzic had ook nog een boodschap voor de lezers: 'Vertrouw niet te veel wat je leest in kranten of hoort op tv of op de radio.' Waarvan akte.

Lees en beluister ookRadio 1 Select