Karel Van Eetvelt: “Ik laat mijn leven niet bepalen door mensen die komen zeggen waarom je beter iets niet doet"

25 juli 2020
Annemie Peeters zit halfweg haar survival in een boshut in het Warredal in Maaseik. Elke week ontvangt ze één bekende Vlaming. Verder is er niemand. Geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog diegene die we dachten te kennen?

Vandaag klopt Karel Van Eetvelt aan in ‘De boshut’, een man met veel status en macht. Hij was jaren voorzitter van Unizo, daarna chef bij Febelfin en sinds 1 april CEO van voetbalclub RSC Anderlecht. Kan Van Eetvelt van zijn telefoon afblijven en zijn drukke agenda vergeten om volledig op te gaan in de natuur?

Het begon al meteen goed. Net voor hij naar de boshut kwam, had hij nog snel een vergadering bij Anderlecht. Ondanks de zorgwekkende financiële situatie van de club, heeft hij geen spijt van zijn overstap: “ik heb heel vaak met wat ik noem ‘why not’s’ te maken gehad, mensen die zeggen waarom je beter iets niet doet. Zulke mensen laat ik mijn leven niet bepalen. Ik kijk vooral naar wat je kan doen en wat je mag doen.”

Kinderen

Karel Van Eetvelt heeft in zijn knapzak drie dingen waar hij niet zonder kan. Zijn fiets om te beginnen, en twee kussens met foto’s van zijn drie kinderen op: "mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. Het zijn ook rustpunten voor mij. Als ik bij mijn kinderen ben, vergeet ik alles waar ik elke dag mee bezig moet zijn. Ik ben hen daar heel dankbaar voor." Zelfs als Anderlecht de Champions League finale speelt en één van zijn kinderen overkomt iets op dat moment, dan gaat Van Eetvelt resoluut voor zijn kinderen. Er zijn natuurlijk wel dingen waar hij spijt van heeft:

Mijn dochter reed paard en de eerste keer dat ze een prijs won, was ik er niet bij. Daarna zag ik de ontgoocheling op haar gezicht en dat kan je niet goedmaken
Karel Van Eetvelt

Karel Tobback

De CEO van RSC Anderlecht nodigde op zijn beurt iemand uit met wie hij graag in de boshut zou vertoeven. Hij koos voor zijn boezemvriend Karel Tobback, zijn steun en toeverlaat. Samen moesten ze vorig jaar afscheid nemen van Nadine, de vrouw van Tobback : “Nadine was de meter van mijn jongste zoon. Ze was een heel bijzonder figuur voor ons gezin. We vreesden dat ze de geboorte van onze zoon niet meer ging meemaken. Maar Nadine was een vechter en Karel heeft ons verschillende keren gezegd dat ze waarschijnlijk dankzij onze zoon nog 5 jaar geleefd heeft.” Karel Tobback is niet alleen een goede vriend, Van Eetvelt vraagt hem ook geregeld om advies. Zowel ten tijde van zijn mogelijke overstap naar de politiek eind vorig jaar als tijdens zijn transfer naar RSC Anderlecht, kon hij bij Tobback terecht: “Karel is, misschien zonder dat hij het beseft, altijd wel een stuk raadgever van mij geweest. Hij reageert altijd veel nuchterder."

Bekijk hier de foto's: 

Herbeluister deze uitzending:

Lees ook: