Karolien Debecker presenteert nieuw avondprogramma

13 mei 2019
Vanaf volgend seizoen gaat Karolien Debecker een nieuw avondprogramma (19-20.00) maken voor Radio 1. Dat zal het huidige programma Retro vervangen.

Wat het nieuwe Debecker-programma precies wordt, kunnen we nog niet vertellen. Dat wordt de eerstkomende tijd verder uitgewerkt. Dat geldt ook voor het vrijkomende programmaslot van 9tot 10 uur.

Na een bijzonder intens seizoen gaf Karolien zelf aan dat ze volgend seizoen liever een opdracht kreeg die beter verzoenbaar was met haar werk-privé verhouding:

Karolien Debecker: “Ik stop volgend seizoen met de presentatie van Bij Debecker. Ik vind het een moeilijke beslissing want het is een droom om dit programma te presenteren. Maar gezondheid gaat voor, altijd. Ik maak graag Bij Debecker , het is een bijzonder intens programma, ik krijg veel positieve energie van de vele reacties van luisteraars, waarbij we ook merken dat we een breed publiek aanspreken. Tegelijk ligt het tempo en het ritme hoog en is een dagelijks programma op dit moment moeilijk te combineren met mijn gezinsleven. Ik krijg de kans om vanaf september van dinsdag tot donderdag een nieuw programma te maken voor Radio 1 tussen 19 en 20 uur. Tot eind juni blijf ik Bij Debecker presenteren.”

Filip Pletinckx, nethoofd van Radio 1: “Ik waardeer heel erg de openheid en de toegankelijkheid die Karolien bij Radio 1 binnenbrengt. Die sterkte willen we ook uitspelen in de vooravond van Radio 1 in een nieuw programma. Dat gaan we de komende weken verder ontwikkelen.”