Kate Tempest: een poëtische stomp in je maag

17 juni 2019
Roep alvast "plaat van het jaar!", voor iedereen hetzelfde doet. Samen met sterproducer Rick Rubin (Johnny Cash, Beastie Boys,...) maakte Kate Tempest "The book of traps and lessons". In de plaat bewandelt ze een dunne grens tussen poëzie en muziek. Het is een fascinerende evenwichtsoefening, maar de levenslessen en de scherpe maatschappijkritiek laten niemand onberoerd.

Voor het interview vertelde Kate Tempest dat ze het vermoeiend vindt dat elke interviewer telkens weer zo diep gaat graven in haar leven. Het mag allemaal wel 'ns wat lichter. Korneel belooft dat hij dat ook zal proberen. Dat is niet gelukt. Maar het werd wel een heel fijn interview, waar Kate zelf ook tevreden over was. Dat het weer wat zwaar werd, vond ze helemaal niet erg.

Ze vertelt over hoe ze als kind al erg bezig was met poëzie. Dat was een uitweg om haar identiteit te vinden en op zoek te gaan naar wat er belangrijk is in het leven. De eerste gedichten die ze schreef, deed ze ook vanuit het standpunt van de oudere Kate die haar op dat moment toesprak. Ook vertelt ze over haar optredens, die niemand onberoerd laten. Lange diepe, emotionele trips, die ontroeren en doen nadenken. En Kate vertelt ook hoe het was om jarenlang met 'n straffe producer als Rick Rubin samen te werken.