Kathy Lindekens: “Mijn pensioen? Ik was er helemaal niet aan toe”

5 juli 2021
© Radio 1
Presentatrice en journaliste Kathy Lindekens is ondertussen al 1 jaar met pensioen. Dat verliep wat geruislozer dan het pensioen van Linda De Win, maar ze had er evenzeer moeite mee. “Ik was er helemaal niet aan toe” vertelt ze in ‘De Zomer Van’.

65 is 65, en de regels zijn de regels. Dat kreeg journaliste en presentator van 'Villa Politica' Linda De Win te horen toen ze zich informeerde of ze toch niet langer kon werken. De Win werd op 7 juni 65 jaar, dat is de pensioengerechtigde leeftijd.

Ook Kathy Lindekens was nog helemaal niet toe aan stoppen met werken, vertelde ze in ‘De Zomer Van’. “Maar ondertussen heb ik me erin gewenteld. Dat is dankzij mijn lieve collega’s die me een hele tijd mee op sleeptouw hebben genomen. En ook dankzij het feit dat ik, bij wijze van vrijwilligerswerk, het Kattekwaad-archief mee op orde aan het zetten ben. Nu gebeurt alles digitaal, maar vroeger nam ik grote kaften met veel papier mee de studio in. En zo kan ik de mensen in het radioarchief, dat geweldig is, helpen.”

Lindekens is blij dat ze op deze manier toch verbonden kan blijven met de VRT. “Want dat is hier echt wel mijn tweede thuis. Wat wij doen in de media is wonderlijk, maar ik heb ook altijd een warme verbondenheid gevoeld met heel veel collega’s. Mijn generatie is nu afscheid aan het nemen, en ik vind het goed dat de jongeren nu aan de slag kunnen, maar ik vind het ook jammer dat die ervaring wegvalt.”

Beluister het gesprek met Kathy Lindekens in 'De Zomer Van' via Radio 1 Select

Lees ook:

Ontdek ook 'Twintigers' (de podcast van Kathy Lindekens):

Lijst van artikels