"Ken veel moslims die van The Weeknd houden en afgeven op Bazart. Hoe geïntegreerd kan je zijn?"

7 maart 2017
De gemeenschappelijke cultuur, een begrip dat voor Vincent Buyssens niet helemaal duidelijk is. In De Minuut bij Hautekiet stelt hij dat zijn generatie zich helemaal niet identificeert met de Vlaamse of Belgische cultuur.
Opkomen voor gelijkheid, rechtvaardigheid etc. snap en onderschijf ik uiteraard volledig, maar wat die zogenaamde gemeenschappelijke cultuur is, weet ik toch niet zo goed. 
Het probleem met stereotypen is niet dat ze fout zijn, maar onvolledig. It goes both ways en wil hier ook geen echte problemen wegwuiven. 
Maar als ik naar mijn omgeving kijk, vooral dan binnen de moslimgemeenschap, voel ik mij zeer verwant met deze moslims van mijn generatie. 
Ja, op levensbeschouwelijk en ook op cultureel vlak zijn de verschillen groot, maar ik zie vooral mensen die keihard bezig zijn met studeren, hun stem maatschappelijk te laten horen, vrijwilligerswerk doen... Ze doen het misschien anders, maar ze maken zich wel al de fundamenten van onze samenleving eigen. 
Mensen vergeten ook dat mijn generatie zich niet echt identificeert met de Vlaamse of Belgische cultuur. Onze cultuur is internationaler en wordt gedefinieerd door series, muziek, fashion, literatuur...
Ik bedoel, ik ken veel moslims die van The Weeknd en Game of Thrones houden en er een sport van maken om op Twitter af te geven op Bazart. Hoe geïntegreerd kan je zijn?