'Kerst met 11 miljoen': samenwerking tussen vier televisiezenders moet alle Belgen samenbrengen op kerstavond

9 december 2020
Op kerstavond kan je op vier zenders tegelijkertijd kijken naar de televisieshow 'Kerst met 11 miljoen'. Eén, VTM, La Une en RTL-TVI willen alle 11 miljoen Belgen op die manier samen een hart onder de riem steken tijdens deze vreemde eindejaarsdagen. Op Eén presenteert Danira Boukhriss Terkessidis de show.

De feestdagen zullen er dit jaar anders uitzien dan normaal. Geen grote familiefeesten of eindejaarsetentjes met vrienden: iedereen viert in zijn of haar eigen bubbel. Om toch een gevoel van verbondenheid te creëren, zenden Eén, VTM, La Une en RTL-TVI een grote kerstspecial uit.

Er zullen optredens zijn van verschillende Belgische artiesten zoals Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck en Typh Barrow, Scala en Clouseau. Bijzondere locaties verspreid over het hele land vormen het decor voor hun optredens.

Overal lichtjes

De optredens zullen afgewisseld worden met luchtbeelden van een prachtig verlicht België. De rode draad doorheen de show is licht als teken van verbondenheid.

Tijdens het programma zal er aan de kijkers gevraagd worden om een extra lichtje te doen branden of een kaarsje aan te steken voor wie je wil bedanken of gedenken, of wie in jouw ogen extra aandacht verdient.

Ook de Koninklijke Familie zal als blijk van steun een lichtje doen branden. De traditionele kersttoespraak van Zijne Majesteit volgt meteen na de uitzending van het programma.

De uitzending van Kerst met 11 miljoen op Eén wordt gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis; op VTM door Cathérine Moerkerke.

Unieke locaties, bijzondere songs

RTL-TVI en La Une aan Franstalige zijde en VTM en Eén aan Nederlandstalige kant slaan de handen in elkaar voor dit livegebeuren. Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala zorgen voor de muziek. Ook Clouseau is van de partij. De band zal een exclusief nummer brengen met The Voice Belgique-winnares Charles. Bijzondere locaties verspreid over het land vormen het decor voor de optredens van deze artiesten.

De muziek wordt afgewisseld met beelden die tonen hoe mooi een verlicht België er vanuit de lucht uitziet. Daarnaast is er plaats voor inspirerende getuigenissen van mannen, vrouwen en jongeren die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet.

Bovendien zal in het programma ook een ingetogen herdenkingsmoment gehouden worden voor de vele mensen die we het voorbije jaar aan corona verloren. Aansluitend op deze bijzondere uitzending volgt de traditionele kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning.

Een keten van licht

De rode draad doorheen Kerst met 11 miljoen is licht. Over alle leeftijden, sociale klassen, overtuigingen en standpunten heen is licht in deze donkere periode en in dit bewogen jaar hét symbool bij uitstek om verbondenheid en hoop uit te drukken. In de voorbije weken hebben veel landgenoten reeds tekenen van licht voor hun ramen of in hun tuinen opgehangen. Van al die lichtpuntjes maken we op kerstavond een keten van licht. Het programma zal oproepen om een extra lichtje te doen branden of een kaarsje aan te steken voor wie je wil bedanken of gedenken, of wie in je ogen extra aandacht verdient. Ook de Koninklijke Familie zal blijk van steun en grote dankbaarheid een lichtje doen branden.

Samen zullen al die lampjes en kaarsjes een keten van licht doorheen het land vormen en tonen dat we verbonden zijn met elkaar. Zo wordt het geen kerst met minder, maar een kerst met meer… een kerst met 11 miljoen.

Kerst met 11 miljoen: op kerstavond 24 december van 18.00 tot 19.00 uur op Eén, VTM, La Une en RTL-TVI.