Kersvers nieuwsanker Jelle Mels: "De rol van Karrewiet wordt nog belangrijker dan vroeger"

19 juni 2018
"Karrewiet" wordt vanaf 3 september gepresenteerd door twee jonge nieuwsankers: Mariam El Mandoudi en Jelle Mels. Zij zullen om de beurt de kinderen vanuit de "Karrewiet"-studio door het nieuws van de dag gidsen.

"Karrewiet" is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet. Nieuws is intussen overal beschikbaar, maar het is niet altijd op kindermaat gefilterd.

Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Mariam El Mandoudi en Jelle Mels zullen daarom vanaf 3 september afwisselend "Karrewiet" presenteren. De kindreporters blijven ook op post.

"Positieve noot" 

"De nieuwsbehoefte bij kinderen wordt steeds groter" vertelt Jelle Mels in 'De Ochtend'. "Daarom is de rol van Karrewiet nog belangrijker dan vroeger."

Mels: "Alles kan bij ons aan bod komen. Maar het is de vooral de manier waarop die belangrijk is. We letten op welke beelden we gebruiken, en we gaan op zoek naar een positieve noot. Soms zit het in kleine dingen. Er valt bijvoorbeeld weinig positiefs te vertellen over een aanslag. Maar we kunnen wel zeggen dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren en dat de mensen bloemen kwamen leggen. Dat zijn kleine sprankeltjes hoop."

Wie zijn Mariam en Jelle?

Mariam El Mandoudi (29) studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Daarna werkte ze onder meer bij MNM en Q-Music. "Het Journaal" presenteren was een droom van haar. "Ik dacht dat het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da's zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal", vindt El Mandoudi.

Jelle Mels (26) vindt het "echt heel gek dat hij nu "Karrewiet" gaat presenteren". "Ik herinner mij nog dat ik als kind de eerste aflevering van "Karrewiet" op televisie zag." Ook Mels (26) studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Hij deed stage bij "Karrewiet" en ging er nooit meer weg. Hij is al twee jaar te horen als een van de stemmen van "Karrewiet".

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Beluister het interview met Jelle Mels:

Lees ook: