"Kim Clijsters is voor een stuk haar eigen erfenis aan het ondergraven"

7 september 2020
© Yorick Jansens (Belga)
Het eerste grandslamtoernooi voor Kim Clijsters sinds haar comeback is op een sisser uitgedraaid. "We zeggen met zijn allen volmondig: dit heeft niet echt veel nut", zegt tenniskenner Dirk Gerlo in 'De Tribune'.

Meer dan ooit zijn er twijfels of Kim Clijsters zichzelf op haar 37e een plezier heeft gedaan met een terugkeer. Ze verloor in de eerste ronde van de nummer 29 van de wereld, Jekaterina Alexandrova.

"We zeggen met zijn allen volmondig: dit heeft niet echt veel nut", zeg tenniskenner Dirk Gerlo in 'De Tribune'. "Als een Clijsters of een Justin Henin zeggen dat ze wil terugkeren, dan is dat niet om in de eerste of tweede ronde te worden uitgeschakeld. Dan willen ze halve finales of finales halen."

"Zoals we het nu zien, is dat absoluut onmogelijk voor Kim. De enige kanttekening daarbij is: Kim Clijsters zal zich niets aantrekken van wat wij met zijn allen over haar zeggen. Ze gaat blijven doen wat ze zelf het beste acht."

"Alleen talent volstaat van geen kanten"

"Het tennistalent en de klasse heeft ze, maar dat alleen volstaat van geen kanten. Clijsters is niet gediend geweest door de omstandigheden, zeker niet. Ze is er met veel ambitie aan begonnen en wist zelf ook wel dat ze in het begin niet scherp genoeg stond."

"Je ziet intussen ook wel dat ze tennissend vooruitgang heeft geboekt. De match tegen Alexandrova was goed in de eerste twee sets, maar in de derde zakt ze compleet door het ijs. Als je wilt meedoen voor de prijzen moet je gewoon superfit zijn. Als de vermoeidheid je parten begint te spelen, valt ook de techniek weg en kan je het vergeten."

Als je wilt meedoen voor de prijzen moet je gewoon superfit zijn. Als de vermoeidheid je parten begint te spelen, valt ook de techniek weg en kan je het vergeten.

Veel mensen hebben twijfels bij de fysieke paraatheid van Kim Clijsters, maar journalisten komen heel moeilijk aan informatie. Clijsters schermt zich al jaar en dag bijzonder sterk af. "Zo hebben we als journalisten ook totaal geen zicht op haar voorbereiding", zegt Dirk Gerlo.

"Ik zou graag vragen hoe het nu verder gaat of hoe ze de periode in Amerika heeft doorgebracht. Hoeveel uur stond ze op de baan? Waren er problemen?"

"In het Whatsapp-bericht dat haar manager me stuurde, staat dat ze nog geen zicht hebben op de toekomst. Ik begrijp daaruit dat ze volop aan het bezinnen is of het nog wel nut heeft. Maar als ik om verduidelijking vraag of bel, krijg ik geen antwoord."

"Nu komen de graveltoernooien er aan, waarin je nog harder moet werken om matchen te winnen. Gaat ze dat doen? Daarna een paar indoortoernooien spelen en dan mikken op de Australian Open, wat pas begin volgend jaar is? Ik weet het niet hoor. Voor een stukje is ze haar eigen erfenis aan het ondergraven."

Beluister het gesprek met Dirk Gerlo en Luc Kempen over Kim Clijsters:

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lijst van artikels