Kinderrechtencommissaris: "Te weinig aandacht voor kinderen en jongeren"

15 april 2021
© Dirk Waem (Belga)
Het Overlegcomité gisteren heeft te weinig aandacht gehad voor kinderen en jongeren. Dat zegt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens in 'De Ochtend'.

Op het Overlegcomité hoorden we weinig over meer vrijheid en meer mogelijkheden voor jongeren. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens is ontgoocheld en bezorgd, zegt ze in 'De Ochtend'.

Het ging uiteraard wel over de scholen, maar Vrijens vindt dat er te weinig naar de jongeren geluisterd wordt. Ze maakt zich ook zorgen over al die jongeren voor wie het deeltijds afstandsonderwijs blijft.

"Wachtlijsten op ontploffen"

"Het allerlaatste wat ik wil doen is leeftijdsgroepen tegen elkaar opzetten" zegt Vrijens. "Maar ik denk dat kinderen en jongeren een prioriteit moeten zijn van iedereen. Wat zij op dit moment meemaken, is vaak heel bepalend voor de toekomst. Wij hebben een heel groot netwerk bij psychologen en psychiatrische kinderziekenhuizen en wij horen dat de wachtlijsten daar echt op ontploffen staan.”

Kinderen en jongeren moeten een prioriteit zijn van iedereen. Wat zij op dit moment meemaken, is vaak heel bepalend voor de toekomst.

Beluister het gesprek met Caroline Vrijens in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: