"Knack heeft zich op niveau gezet van boulevardblad en daar zal ik rekening mee houden"

1 april 2018
N-VA-voorzitter Bart De Wever is er niet over te spreken dat het weekblad Knack heeft uitgebracht dat Liesbeth Homans (N-VA) en Tom Meeuws (SP.A) enkele jaren geleden een relatie hadden. "Knack heeft zich hier op het niveau van een boulevardblad gezet en daar ga ik rekening mee houden in de toekomst", zegt hij in "De ochtend".

De affaire van Meeuws en Homans werd volgens Knack relevant nadat een hooggeplaatste bron bij de N-VA gezegd had dat "Meeuws kapot moest voor wat hij Liesbeth had aangedaan". Maar De Wever noemt die redenering "ridicuul". "Dat is gewoon cafépraat."

"We zijn persmatig tot een niveau gezakt dat we nog niet eerder hadden bereikt en waar we beter van wegblijven. Wat dat betreft, is het een zeer trieste week", zegt de Antwerpse burgemeester. "Knack heeft zich hier op het niveau van een boulevardblad gezet en daar ga ik rekening mee houden in de toekomst."

Boulevardblad

Betekent dat dat hij geen interviews meer geeft aan Knack? "Dat heb ik niet gezegd", antwoordt De Wever. "Maar een boulevardblad moet je behandelen als een boulevardblad en niet als een ernstig politiek magazine. Het is afschuwelijk wat er hier gebeurd is."

"Als je die redenering doortrekt en je moet weten met wie mensen geslapen hebben om te begrijpen wat ze doen, geldt dat dan ook voor journalisten? Als we zo gaan beginnen, dan is het hek helemaal van de dam", aldus De Wever, die verwijst naar "Engelse en Amerikaanse toestanden".

Startschot van de Ronde is dit jaar voor Miss België

De Wever woont als burgemeester deze voormiddag uiteraard de start bij van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar zal hij niet het startschot geven. Hij laat die eer aan Miss België Angeline Flor Pua.

"Ik heb gelezen dat bloemenmeisjes niet meer mogen. Ik vind dat eerlijk gezegd een onterechte beslissing en ik vond het daarom een goed idee om Miss België te vragen om het startschot te geven. Want ze is van Antwerpen en daar zijn we trots op."

Bron: vrtnws.be 

Lees ook