Koen Bruggemans (ex-Get Ready): "Mijn kinderdroom ging eindelijk lukken, maar valt nu in het water"

19 mei 2020
Koen Bruggemans was 25 jaar lang lid van Get Ready. Tot hij er begin dit jaar uitstapte, om zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij wilde steward worden bij Brussels Airlines. Helaas gooide corona ook hier roet in het eten.

Koen Bruggemans was 25 jaar lang een van de leden van Get Ready. Tot hij er begin dit jaar uitstapte, om zijn leven een nieuwe wending te geven. "Dat was de mooiste tijd van mijn leven, maar ik was er wat uitgegroeid, ik ben ook al 45 jaar. Het was tijd voor iets anders." 

Vorige zomer dacht hij: "Als ik nog iets anders wil doen, is dit het moment". (Geen paniek trouwens: Koen werd bij Get Ready vervangen door Dimitri Vantomme, zodat de band wel verder kan, ook zonder Koen.) Naast Get Ready werkte Koen ook als leerkracht in het lager onderwijs, en ook die job zegde hij op. Om eindelijk zijn kinderdroom na te jagen: "Ik wilde steward worden bij Brussels Airlines." Koen deed aan enkele sollicitatierondes mee en mocht beginnen aan de drie maanden durende opleiding. Midden maart was die opleiding afgerond en kreeg hij de felbegeerde vleugeltjes opgespeld. "Maar toen kwam er een vreemd beestje opdraven." 

"De laatste week van de opleiding voelden we al dat er iets gaande was, en toen kregen we ook de boodschap dat meteen een contract tekenen bij Brussels Airlines moeilijk zou worden. Toen dacht men nog dat er een aantal vluchten geschrapt zou worden'', vertelt Koen. Het lastige was dat Koen niet meteen een plan B had voorzien. "Ik kan nu wel een tijdelijke vervanging doen in het onderwijs, tot juni is dat." Maar daarna zal hij moeten nadenken over de toekomst. "Ik wil mijn droom nog niet zomaar opbergen. Ik sta nu op een reservelijst, maar het zal toch enkele jaren duren voor ik effectief aan de slag kan als steward." 

Het is echt mezelf heruitvinden.

Koen beseft ook dat hij niet alleen is: "Er zijn heel veel mensen die het moeilijk hebben in deze omstandigheden. Maar ik zeg altijd: als je beneden aan de ladder staat, kan je alleen maar naar boven klimmen. Dus dat gaan we nu ook doen: vooruitkijken naar de toekomst en zien wat er uit de bus komt."

Beluister het gesprek met Koen Bruggemans:

Lees ook:

Radio 1 Select