Luister en kijk naar de Radio 1 Sessie van De Mens

15 maart 2022
© VRT
De Mens bestaat 30 jaar. De band, that is. Dat werd op 14 maart gevierd tijdens een Radio 1 Sessie, inclusief verzoeknummers. Herbeleef de heerlijke avond.

De Mens werd opgericht in 1992 en scoorde meteen met 'Dit is mijn huis'. Sindsdien zijn ze ook bij Radio 1 vriend aan huis.

30 jaar De Mens dus, en dat wordt uitgebreid gevierd. Sinds september vorig jaar toert De Mens langs zo'n 40 Vlaamse cultuurhuizen met 'De Mens Late Night', zoals ze het zelf omschrijven: avonden vol sfeerrijkbelichte, swingend of beroerend intiem gespeelde versies van bekende en minder bekende songs. Daarnaast zijn er vijf clubconcerten, onder de naam Rock'n'RollShow - concerten die in maart-april 2020 hadden moeten plaatsvinden, maar nu pas kunnen. En dan is er het grote De Mens 30 jaar Feest! concert op 26 maart in de Lotto Arena.

Tussendoor, maar niet minder in het oog springend, was er op 14 maart de Radio 1 Sessie. Exclusief, want voor maar een paar 100 toeschouwers. 

Frank Vander linden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock speelden enkele nummers uit hun nieuwe album 'Broers', zoals de singles 'Waar is de liefde' en 'Broer', en er was ook een heel deel op verzoek! Wie zich kandidaat stelde om naar de sessie te komen kon zijn favoriete nummer aanvragen. 

Luisteren kan via radioplus.be

Bekijk de volledige sessie via vrtNU.