Kommil Foo eert Kris De Bruyne met een nieuw nummer: “Hij heeft gulzig gebeten in het leven”

11 februari 2021
© Radio 1
Het was een bizar toeval. Precies één dag nadat Kommil Foo een muzikale hommage voor Kris De Bruyne opnam voor ‘Belpop Helden’, overleed hij. En zo wordt het nummer ‘De tijd dringt’ opeens ook een afscheidslied. (Deze video werd opgenomen voordat het nieuws over zijn overlijden bekend raakte)

Op internationaal gebied zijn er veel artiesten die Kommil Foo inspireren. Voor onze reeks 'Belpop Helden' mochten de broers het iets dichter bij huis zoeken. Waarom het Kris De Bruyne werd? “We kwamen bij één woord uit: kwetsbaarheid. En dat in een song steken, kon Kris als de beste.” Die kwetsbaarheid zochten Raf en Mich Walschaerts ook op in hun nummer ‘De tijd dringt'.

Voor Raf en Mich was Kris De Bruyne een van de grootste zangers in de geschiedenis van ons land. Want de manier waarop hij zong, die raakt echt. Maar ook als mens inspireerde Kris De Bruyne hen. “Hij was heftig en zocht de grenzen op. Hij heeft een beetje dubbel geleefd, en gulzig gebeten in het leven. Kris heeft op veel vlakken grenzen verkend, en dat zit ook in zijn teksten. Hij had heel veel lagen, en dat inspireert wel.”

Kris De Bruyne had veel lagen en dat inspireert wel. 

Hieronder vind je 'De tijd dringt', de hommage van Kommil Foo aan Kris De Bruyne. Net opgenomen voordat het nieuws over zijn overlijden bekend raakte. Een bizar toeval, zo noemde Mich het in 'Nieuwe Feiten'. En zo werd de hommage een afscheidslied.

Beluister de hommage van Kommil Foo aan Kris De Bruyne:

Lees ook: