Kookt koningin Mathilde zelf?

8 mei 2017
Mathilde kan niet snel even naar de supermarkt
Echt eens zelf koken, doet Koningin Mathilde alleen op vakantie, volgens royalty watcher Brigitte Balfoort. Die zeldzame keren loopt Koning Filip dan naar de bakker voor stokbrood. Maar doorheen het jaar snel even naar de supermarkt lopen, dat zit er voor onze Koningin niet in omwille van veiligheidsredenen. En op verjaardagsfeestjes mogen de prinselijke kinderen ook niet kiezen wie komt.

Tijdens het soep koken vaststellen dat je uien op zijn en snel nog even naar de winkel lopen, dat zit er voor Koningin Mathilde niet in. Dat moet nu allemaal op voorhand ingepland worden, want er moet uiteraard security mee, zo weet Brigitte Balfoort.


Als de koningskinderen een verjaardagfeestje houden, moeten ze de hele klas uitnodigen. Want het Koningshuis heeft nu eenmaal een voorbeeldfunctie.


Zoals in een normaal Belgisch gezin, kan het er in het Koningshuis nu eenmaal nooit aan toe gaan. Al proberen ze het wel in Laken. Personeel is er alleen tijdens de kantooruren (8-17 uur), zodat ze toch nog een beetje gezinsleven hebben.

Radio 1 Select