Krijgt jouw kind een school- of studietoelage?

16 maart 2016
Schoolgaande kinderen kosten veel geld, ondanks maatregelen als de maximumfactuur. Om de kosten voor iedereen draagbaar te maken, kan je een school- of studietoelage aanvragen. Bijna een kwart van de schoolgaande kinderen en jongeren krijgt een school- of studietoelage.

Dat is een recordaantal, want steeds meer Vlamingen vragen een toelage aan. Begin deze maand waren er al 13% meer school- of studietoelagen aangevraagd dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dat schrijft De Tijd.

De stijging wordt voor een stuk verklaard door een nieuwe werkwijze van de Vlaamse overheid. Wie in het verleden een toelage kreeg, maar voor dit jaar nog geen aanvraag had ingediend, werd automatisch aangeschreven.

Het budget voor studietoelagen, 159,5 miljoen euro in 2014-2015, stroomt voornamelijk naar studenten in het hoger onderwijs.

REAGEER

Heb jij een school- of studietoelage aangevraagd voor je kind? Was dat de hefboom om je zoon of dochter verder te laten studeren? Of was het een welgekomen extraatje, maar hadden hogere studies er ook zonder de toelage wel ingezeten?