Kristof Calvo: "Ik hoop dat CD&V voet bij stuk houdt"

11 oktober 2016
Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo hoopt dat CD&V voet bij stuk houdt in de eis voor een bijdrage van de grootste vermogens. Het uitstel van de beleidsverklaring noemen de groenen "een gemiste kans om burgers en bedrijven perspectief te geven". De PS heeft het over de "mislukking van de methode-Michel".
Calvo vindt het uitstel van de beleidsverklaring "heel erg jammer". "Ik keek er zelf naar uit, ik denk dat iedereen nieuwsgierig was. Een beleidsverklaring zonder cijfers en zonder hervormingen heeft natuurlijk geen zin, maar dit is echt wel een gemiste kans om de burgers en de bedrijven perspectief te geven", zegt hij in "De Ochtend". 

Maar moeten de groenen niet tevreden zijn dat CD&V de meerwaardebelasting op aandelen, waardoor grote vermogens meer zouden bijdragen, niet wil laten vallen? "Het is in elk geval duidelijk dat de druk vanuit de oppositie en vanuit de samenleving werkt. Er klinkt een heel brede roep om rechtvaardigheid en die zal niet verdwijnen. Enkele dagen uitstel zal er niet toe leiden dat die brede roep om een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens weg zal gaan." 

Calvo hoopt dat CD&V "voet bij stuk houdt". "Een bijdrage van de grootste vermogens zou een goede zaak zijn, maar het mag niet voor de galerij zijn. Onze oproep is om het grondig te doen, maar ook om de forse besparingen in de sociale zekerheid die op tafel liggen, te durven herbekijken. Ik hoop dat het uitstel de geesten zal doen rijpen bij Jan Jambon (N-VA) en Alexander De Croo (Open VLD). Wij zullen in ieder geval blijven aandringen bij CD&V, N-VA en Open VLD. Het kan een stuk menselijker en eerlijker in dit land."

Bron © deredactie.be