"Kritiek op tranen heeft me heel erg geraakt"

8 mei 2017
Friedl' Lesage vierde de 200ste uitzending van Touché met verschillende opmerkelijke gasten tijdens een live uitzending. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever was te gast. Hij kwam terug op zijn opmerkelijke passage in "Touché", toen hij zijn tranen niet kon bedwingen. Het volledige fragment kan je hieronder bekijken.

(Lees verder onder de foto)

Bart De Wever was vorig jaar te gast in "Touché". Toen hij het over de dood van zijn vader had, kon hij zijn tranen niet bedwingen. De passage werd opgemerkt en druk becommentarieerd. Sommige critici meenden dat ze in scène was gezet.

"Sindsdien houdt me dat wel bezig", zei De Wever over zijn veelbesproken doortocht. "Wat is er daar gebeurd en wat doet dat met een mens?". Als tranen oprecht zijn, en oprecht worden geuit, moeten ze kunnen, meent hij. "Maar ik heb vastgesteld dat je je "susceptible" maakt voor heel veel kritiek, met name op die athenticiteit."

Met de kritiek heeft hij het heel moeilijk gehad, zegt hij. "Het heeft me heel erg geraakt, omdat ik niet echt met mijn gevoelens te koop loop, en dan druk ik me nu buitengewoon voorzichtig uit. Als je ze dan toch ziet, dan mag je er wel van uitgaan dat ik het echt niet meer kon vermijden."