Hoe herken je een burn-out? Dit zijn vijf symptomen

21 februari 2017
Onderzoekers van de KU Leuven ontwikkelden een nieuwe definitie om de diagnose burn-out vast te stellen. Op die manier willen de onderzoekers de aandoening gerichter opsporen en aanpakken.

De diagnose van burn-out wordt meer en meer gesteld. Maar ook de kritiek dat de term té vaak gebruikt wordt, die wordt alsmaar luider. Het is niet altijd makkelijk vast te stellen of iemand nu echt een burn-out heeft of niet.

"De huidige definitie van burn-out is al meer dan dertig jaar oud. Maar intussen heeft onderzoek naar burn-out niet stilgestaan. Het was hoogst tijd om de oude definitie te vervangen,” zegt onderzoekster aan de KU Leuven Steffie Desaert.

Oorspronkelijk wordt burn-out opgevat als een syndroom van drie verschijnselen: uitputting, cynisme en competentieverlies. “Na een reeks interviews met verschillende experten hebben we gemerkt dat deze visie slechts voor een deel werd teruggevonden,” legt Desaert uit. “We hebben na onderzoek de traditionele kijk op burn-out aangevuld met nieuwe aspecten.”

Zo stelde Desaert en haar onderzoeksteam vast dat burn-out bestaat uit vijf kernsymptomen:

- Uitputting
- Cognitief controleverlies, denk maar aan geheugenproblemen, aandacht stoornissen en prestatieproblemen
- Emotioneel controleverlies, van huilbuien tot woedeaanvallen
- Depressieve klachten
- Mentale distantie. Hiermee bedoelen de onderzoekers: mentaal afstand nemen van het werk.

Op basis van de nieuwe definitie is een nieuwe vragenlijst opgesteld die door artsen en hulpverleners gebruikt kan worden om tot een correcte diagnose van burn-out te komen. Desaert en haar team hoopt de nieuwe vragenlijst eind dit jaar te lanceren.