"Kunnen toegeven dat je het niet weet: dat is een vorm van wijsheid die ontbreekt in de politiek"

1 juli 2021
Grijsisme, dat is iets als racisme, maar dan tegenover ouderen. Filosoof en wiskundige Jean-Paul Van Bendegem wil dat ouderen ertegen in opstand komen. In de podcast 'Wijs, Grijs & Puber' zit hij samen met vijf senioren aan de microfoon en dat leverde bijzonder boeiende gesprekken op. In de podcast van Kathy Lindekens hoor je dan weer een andere generatie aan het woord: twintigers! Lui? En enkel geïnteresseerd in hun smartphone? Nee hoor, vraag maar aan Nora en Arno Monsecour.

Bij Radio 1 hoef je deze maand niets te missen. Luister naar het EK Voetbal op de radio, of ontdek een van onze vele boeiende podcasts.

"Kunnen toegeven dat je het niet weet: dat is een vorm van wijsheid die ontbreekt in de politiek"

Goede gesprekken over grijsheid, over wijsheid en over puberteit in de derde leeftijd. Dat is waar de podcast 'Wijs, Grijs & Puber' voor staat. In aflevering 1 hoor je een gesprek tussen filosoof/wiskundige Jean-Paul Van Bendegem (67) en journalist Walter Zinzen (83). Ze hebben het vooral over de wijsheid, die veel ouderen verwerven door levenservaring. Maar in de politiek ziet Zinzen niet bijster veel wijsheid.

"Ik ben zeer benieuwd naar de eerste politicus die gevraagd wordt om minister te worden en die zegt: dat kan ik niet. Dat zou toch schitterend zijn?”

Beluister aflevering 1 van de podcast 'Wijs, Grijs & Puber' hieronder (of luister via je favoriete podcast-app)

"We zijn allebei heel vroeg volwassen geworden omdat we over heel serieuze zaken moesten praten"

Diepgaande portretten waarin twintigers in hun hart laten kijken. Die hoor je in ‘Twintigers’, de podcast van Kathy Lindekens. Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van Nora Monsecour, het meisje op wie de film ‘Girl’ geïnspireerd werd. Zij werd als Aaron geboren, en heeft ook een tweelingbroer Arno. Maar al snel werd duidelijk dat Aaron in een verkeerd lichaam zat. Het verhaal van Nora is bekend, maar hoe beleefde de tweeling dat samen?

Nora is intussen een professionele danseres, Arno werd diëtist en speelde jarenlang voor Lokeren in de hoogste voetbalklasse. Een verhaal van moed, pijn, hoop en diepe liefde voor elkaar.

Beluister aflevering 1 van de podcast 'Twintigers' hieronder (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels