Kunnen topvoetballers nog meer verdienen? En wint in het voetbal de ploeg die net voor de rust scoort?

18 juni 2021
Zou jij nee zeggen tegen een weekloon van 200.000 euro? Wij ook niet! Er is helaas niemand die het ons aanbiedt. Maar topvoetballers krijgen het wél. En dat vinden we dan soms wel wat schandalig. Maar 't is niet hun eigen schuld, zo blijkt uit de podcast van ‘Universiteit Van Vlaanderen’. Daar stelde men zich trouwens ook een andere boeiende vraag: wint in het voetbal de ploeg die net voor de rust scoort?

Tijdens het EK geven we je elke dag enkele prikkelende podcasttips! Bekijk zeker eens het uitgebreide aanbod van ‘Universiteit van Vlaanderen’. Inspirerende professoren en docenten delen in lezingen van 15 minuten de spannendste inzichten uit hun vakgebied.

Kunnen topvoetballers nog meer verdienen?

Dat topvoetballers zoveel verdienen is niet hun schuld. Het is de wet van vraag en aanbod. Prof. dr. Wim Lagae bekijkt of die vraag nog zal stijgen, met andere woorden: of topvoetballers over 5 jaar nog méér kunnen verdienen, of nu aan de top zitten.

Beluister de podcast van 'Universiteit van Vlaanderen' over topvoetballers en hun loon (of luister via je favoriete podcast-app)

Wint in het voetbal de ploeg die net voor de rust scoort?

Voetbalcommentatoren durven het weleens te beweren: de ploeg die net voor de rust scoort, wint. En er bestaan in het voetbal nog heel wat andere zekerheden... Maar kloppen die wel? Stijn Baert - naast arbeidseconoom aan de UGent ook voltijds Anderlechtsupporter - smeet wat moderne econometrie tegen voetbalcijfers en kwam tot verrassende resultaten. Laten voetbalcommentators deze gezegdes in het vervolg beter achterwege of niet?

Beluister de podcast van 'Universiteit van Vlaanderen' over voetbalzekerheden (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels