"Laat al die intercommunales en andere nog niet ontdekte vetpotten bij het oude!"

22 februari 2017
Politici willen na het bekendmaken van hun gegraai de structuren van intercommunales hervormen. Maar dat is volgens luisteraar Karel Haderman géén goed idee. Daarom volgend voorstel:

Dag luisteraars,

Elk nadeel heb zijn voordeel.

Dankzij de graaicultuur zijn onze politici weer de kop van jut. En ook dankzij hun gegraai of beter het bekendmaken ervan, blijken het allemaal zeer plichtsbewuste burgers te zijn die met het grootste plezier het geld waarvoor ze naar eigen zeggen toch zeer hard gewerkt hebben, willen teruggeven.

Maar bovenal ontstaat nu de roep – nota bene van dezelfde politici – om al die intercommunales en andere nog niet ontdekte vetpotten te hervormen.

Niet doen!!! 

Laat alles bij het oude. Herstructurering betekent immers nieuwe vergaderingen waarvoor weer hoge zitpenningen aan andere hard werkende specialisten en adviseurs worden gegeven en wij – de samenleving dus – netto géén euro winnen. Wie iets anders gelooft is naïef.

Daarom dit voorstel: laat iedereen op zijn of haar postje zitten – ze kennen elkaar en komen blijkbaar goed overeen - maar stort alle zitpenningen (volgens Siegfried Bracke willen ze hun werk daar toch ook onbezoldigd doen) in een nieuw op te richten maatschappelijk fonds dat bewaakt wordt door mensen met onberispelijk gedrag en waarvan de oogjes niet meteen beginnen te glimmen als er geld voor hun neus ligt.

Ze bestaan nog hoor en ze zijn met vele duizenden. De anonieme vrijwilligers die gratis in het bestuur van maatschappelijke organisaties zitten en heel het socio-culturele netwerk in stand houden.

Dat geld wordt dan op het einde van het jaar tijdens de Warmste Week bij het ingezamelde geld gelegd en van daaruit verdeeld tussen de verschillende organisaties die er gesteund worden.

Het resultaat is dan dat hoe hebberiger onze politici zijn, hoe meer het voor de maatschappij oplevert zodat we met z’n allen kunnen roepen: ‘Lang leve de graaicultuur!’