"Laat je ontdopen!"

1 oktober 2015
Na de toespraak van de paus bij de Verenigde Naties schreef MNM-DJ Tom De Cock een brief naar bisschop Bonny. Hij wil zich namelijk laten ontdopen. Meer nog: hij roept iedereen op om hetzelfde te doen.

Vorige week riep de paus de wereld namens 1,2 miljard katholieken op om “een morele wet te erkennen, die het natuurlijke verschil tussen man en vrouw bevestigt."

Het maakte Tom boos, meer nog: razend.

Mensen als mijn echtgenoot en ik worden in de kerk terechtgesteld, gewoon omdat we zijn wie we zijn.

Kerk en Leven liet alvast weten dat Tom de boodschap van de paus verkeerd geïnterpreteerd heeft. Maar voor Tom gaat het om veel meer dan die ene passage: “Het gaat om het geheel. En als de paus speecht voor de Verenigde Naties heeft die een verantwoordelijkheid.'

Tom voegt eraan toe:

Ik hou niet van godsdienst. Iedereen heeft het recht op een hobby, maar godsdienst moet een hobby blijven.

Bisschop Bony heeft trouwens nog niet geantwoord op de brief van De Cock, die ook als opiniestuk op deredactie.be verscheen. En Tom verwacht ook niet dat hij dit zal doen.

Technisch gezien kan je ook niet ontdoopt worden. Men zet wel een kruisje achter je naam in het doopregister, maar het doopsel is in principe voor eeuwig. “Eens je lid bent van de club, blijft je abonnement lopen.”

Maar toch roept hij iedereen actief op om hetzelfde te doen. "Want er hangt heel veel menselijk leed aan de handen van de kerk", wil hij nog onderstrepen . “En als je gedoopt bent, spreekt de paus namens jou."

"Er zijn trouwens zoveel andere manieren om religieuze geneugten te beleven", besluit Tom

 

Herbeluister hieronder het volledige interview: