"Laat je toch niet aanpraten dat je zeven keer de Mont Ventoux moet oprijden!"

20 april 2018
Catherine Van Eylen is niet alleen op radio en tv met sport bezig, in haar vrije tijd kruipt ze zelf op de fiets. Maar het moet wel plezant blijven.

Vakanties zijn voor Catherine en haar man Wouter Vandenhaute altijd fietsvakanties. Ze heeft twee keer de Mont Ventoux bedwongen. De eerste keer de 'makkelijke kant' vanuit Sault, maar dan dacht ze: "ik moet zoals elke échte Vlaamse wielertoerist toch één de keer de 'moeilijke' route vanuit Bédoin proberen. Ik heb toen gereden voor wat ik waard was, maar eenmaal boven dacht ik: eigenlijk is die Ventoux te zwaar, te steil voor mij. Het was niet meer prettig om te doen."

Fietsen moet voor haar plezant blijven, maar dat geldt blijkbaar niet voor elke wielertoerist. "Ik heb eens bij de aankomst gestaan van l'étape du Tour -een rit van het Tourparcours die wielertoeristen kunnen afleggen- en wat ik daar gezien heb was echt vreselijk: mensen die zich zo hadden leeggereden dat ze letterlijk over de streep vielen. En dan dacht ik: doe dit niet, dit is niet gezond. Laat je toch niet aanpraten dat je zeven keer de Mont Ventoux moet oprijden, omdat je er anders niet bij zou horen. " Helaas wint de groepsdruk het vaak van het fietsplezier. Dat ook amateursporters ook doping gebruiken, vindt ze helemaal te gek. 

Zelf wil ze tijdens het fietsen van het landschap kunnen genieten, of wat kunnen praten onderweg. Zelfs een haantje als Karel Van Eetvelt houdt zich wat in als hij met Catherine meefietst. 

Catherine had het met Annemie ook over haar unieke kledingstijl als sportanker. En dat is ook HLN.be niet ontgaan:  “Ik sta achter alles wat ik draag”