"Laat mensen met en zonder verstandelijke handicap meer vrije tijd samen spenderen"

6 september 2016
Mensen met een mentale beperking zouden veel vaker samen moeten sporten met mensen zonder beperking. Dat zegt Special Olympics Belgium, een vereniging voor sporters met een verstandelijke handicap. In de nieuwe campagne 'Play Unified' dagen sporters met een verstandelijke handicap enkele topsporters uit om een wedstrijdje te spelen. "Hey Timmers, wat baantjes trekken? Of doet ge in uw zwembroek?"

Het doel van de campagne Play Unified is duidelijk: Mensen met en zonder verstandelijke handicap samen aan het sporten krijgen. Omringd door de grootste Belgische atleten wil Special Olympics België het taboe dat nog te vaak bestaat rond een verstandelijke beperking verder doorbreken. De doelstelling is om 20.000 atleten met een verstandelijke beperking te bereiken tegen 2020.

Om de campagne kracht bij te zetten hebben enkele atleten met een verstandelijke handicap een topper uit hun sporttak uitgedaagd voor een wedstrijdje. Zo wil Christophe heel graag voetballen tegen Moussa Dembélé.

En Moussa gaat die uitdaging graag aan!

Bekijk de andere uitdagingen en acceptaties op playunified.be/nl/challenges.

Oproep

  • Hoe kan je mensen met en zonder verstandelijke beperking meer (vrije) tijd met elkaar laten doorbrengen? In de sportclub, maar bijvoorbeeld ook in de muziekacademie of de tekenschool?
  • Wat zijn daar volgens jou de voordelen van?
  • Ben je zelf betrokken bij een inclusieproject? Deel je verhaal met ons!

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.