"Laat ons absoluut genoeg aandacht geven aan het WK Voetbal bij de vrouwen"

9 juni 2015
De kans is klein dat je wist dat het WK Voetbal voor Vrouwen dit weekend in Canada is begonnen. Sporza-verslaggever en MNM-DJ Aster Nzeyimana wil daar verandering in brengen. Hij eist meer aandacht voor het vrouwenvoetbal, en krijgt daarvoor exact 1 minuut.

 

 

Het betoog van Aster:

 

Het WK Voetbal voor vrouwen vindt deze keer plaats in Canada. ’t Is zaterdag begonnen, en het is en blijft echt een groots evenement.

Het is heel belangrijk ook voor het vrouwenvoetbal, omdat het meer dan eender welk ander tornooi het vrouwenvoetbal in de verf moet en kan zetten.

En ’t is daarom ook dat ik tweette om er wat meer aandacht aan te geven! Laat me benadrukken: je kan het gelukkig - en da’s een beetje reclame - bij Sporza wel uitgebreid volgen, maar ik merk gewoon dat de beleving errond, op sociale media bijvoorbeeld, haast onbestaande is. En da’s jammer, dat zou ik graag wel anders zien.

Dus als die jonge mensen dit lezen of horen, of ik tweet er genoeg over, dan creëer je misschien een soort van enthousiasme errond. En dat zou prachtig zijn!

 

Merci @hautekiet voor de minuut. Als er al één enthousiasteling is bijgekomen, ben ik tevree. Allez hop, en nu terug naar #marathonradio he!

— Aster Nzeyimana (@asternzey) June 9, 2015

 

Foto © commons.wikimedia.org