"Wens iedereen die de komende dagen meedoet aan het vasten veel succes!"

2 maart 2017
Gisteren begon de witte ramadan. Opiniemaker Youssef Kobo wenst iedereen die meedoet alvast veel succes!

Christenen hebben het vasten, moslims hebben de ramadan, joden hebben Jom Kipoer en hipsters hebben 40 dagen zonder vlees. Het vasten is blijkbaar terug in. Of het nu omwille van religieuze overwegingen is, omwille van een hype zoals de 40 dagen zonder vlees, of omdat u het milieu wilt sparen. Iedereen moet ooit eens een dag gevast hebben. Zet het op uw bucketlist, probeer het uit en zie hoe lang u het volhoudt.

Vasten draait in de drie monotheïstische godsdiensten rond spiritualiteit, reflectie en solidariteit met onze naasten. Het is een periode van verbinding. En laat dat laatste nu net iets zijn wat we nu meer dan ooit nodig hebben in onze samenleving.

We worden om de oren geslagen met allerlei doemberichten, terwijl we het nog nooit zo goed hebben gehad. Laat u alvast niet van de wijs brengen door al die negativiteit. En zet in op verbinding. Geef uw geliefde vandaag een dikke knuffel, bel eens een vriend op die u lang niet meer hebt gehoord. Geef een compliment aan uw collega die maar niet stopt met zagen over Tournee Minerale and last but not least: wens iedereen die de komende dagen meedoet aan het vasten veel succes!