Lacoste in pr-nachtmerrie door Breivik?

7 september 2011

We weten niet hoe dat bij u zit, maar ons was het nooit opgevallen dat Anders Behring Breivik altijd een rode polo van Lacoste draagt. Breivik wilde eigenlijk in uniform verhoord worden, maar dat mocht niet.

Enfin, mensen met meer oog voor merken hebben het wel - euh - gemerkt. "De waanzin heeft een verontrustend vertrouwd gezicht, en dat gezicht lacht de wereld vriendelijk en beleefd toe. Het kwaad ziet eruit als dertien in dozijn. Ik word daar koud van. Ik realiseer me dat ik geen truien van Lacoste heb, en ik bedenk me prompt dat het feit dat ik me dat zo ongeveer automatisch realiseer tamelijk bizar is. Maar misschien ben ik wel niet de enige."

Lacoste wenst zich begrijpelijkerwijze te dissociëren van de massamoordenaar en zou volgens de krant Dagbladet de Noorse politie in dat verband een brief hebben gestuurd. Of ze erop willen toezien dat Breivik geen Lacoste meer draagt als hij in het openbaar verschijnt. Een politiewoordvoerder bevestigt door Lacoste te zijn benaderd maar doet verder geen uitlatingen over de aard van het verzoek.