Lady Linn - Keep it a secret

18 april 2016
Om de nieuwe Lady Linn te begrijpen, moet je weten wat de temporopariëtale junctie is. Een deel van het brein dat bepaalt of je je ’s ochtends je dromen herinnert. Hoe actiever de temporopariëtale junctie, hoe vaker je wakker wordt en hoe meer er blijft hangen.

Lady Linn puurde een volledige plaat uit haar temporopariëtale junctie. ‘Keep it a secret’ is de vertaling van haar dromen en dus minder strak en afgelijnd dan we haar kennen. Samen met producer Reinhard Vanbergen (die met zijn lange baard van Das Pop) laat ze nummers vrij uitwaaieren. Met veel strijkers en blazers. Zoals dromen ook hun eigen parcours lijken uit te stippelen, even goed gebaseerd op onze ervaringen als los ervan evoluerend.

En zoals we onze dromen nooit helemaal begrijpen, gaat ‘Keep it a secret’ ook over songteksten die niet te eenduidig mogen zijn. Volgens Lady Linn zijn liedjes altijd gebaat bij mysterie.

Wat we wel mogen weten: dat ‘Keep it a secret’ ontstond uit haar werk aan de soundtrack van de film ‘Café Derby’ en uit haar fascinatie voor ‘Twin Peaks’. Dat ze de meeste songs voor het eerst met een drumcomputer schreef. En ook nog dat er maar één lied over haar pasgeboren zoontje op de plaat staat (‘Slowly’).

Niet echt over hem bovendien, maar eerder over hoe het is om al die maanden in een baarmoeder rond te dobberen. Lionel (zo heet de kleine) kan het nog niet vertellen en tegen dat hij dat wel kan, zal hij het vergeten zijn.

Zou Lady Linn, moeder van Lionel, trouwens een lievelingsletter hebben in het alfabet? En zal Lionels temporopariëtale junctie even actief worden als die van zijn moeder?

Lady Linn - Sing Your Heart Out