Laïs en de kleinkunst

18 maart 2018
Bijna 25 jaar zijn Annelies, Jorunn en Nathalie een vast trio, maar het trio is vaak uitgebreid en binnenstebuiten gekeerd. Na vele omzwervingen keren de drie dames terug naar misschien wel hun eerste liefde, liedjes in het Nederlands.

'Laïs zingt kleinkunst', zo titelen de folders in de culturele centra van Wemmel, Lokeren, Maaseik, Aalst, Beerse en Waregem. Deze keer zingt Laïs weer helemaal en voluit in het Nederlands. Weg met de vreemde, experimentele muziek die het trio de voorbijë jaren soms bracht. En weg ook met de rock en avant garde-invloeden, tenzij die uit de liedjes van de kleinkunst komen. 

Want kleinkunst klassiekers vormen de hoofdmoot van dit live repertoire. De setlist bestaat uit liedjes van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Herman Van Veen en Raymond Van het Groenewoud. Niet noodzakelijk in a capella-versies (met louter drie stemmen), en ook niet noodzakelijk telkens in een driestemmig arrangement. Een live band met o.m. Filip Vandenbril (bas) en oudgediende Tom Theuns (gitaar) zorgt voor een gevarieerde aankleding. 

Foto: Charis Bastin
undefined

De platenkeuze van Laïs in deze kleinkunst special :

1 Niets is voor altijd - Madou
2 Later - Herman Van Veen
3 De eerste sneeuw - Jan De Wilde & Prima La Musica
4 Kinderballade - Boudewijn de Groot
5 Fragment uit Heksen-Sabbath - Boudewijn de Groot
6 Pieter Breughel in Brussel - Wannes Van de Velde
7 Ik doe heel erg mijn best om mijn leven leuk te vinden - Ellen Schoenaerts

HERBELUISTER hier de kleinkunst special in Time Out :