"Lamkel Zé doet me denken aan Dennis Rodman"

15 juni 2020
© Jasper Jacobs (Belga)
Met de documentaire 'The Last Dance' over de laatste titel van Michael Jordan en zijn Chicago Bulls nog vers in het geheugen, kwam Hans Vandeweghe in 'De Tribune' tot de vaststelling dat de Belgische sport zijn eigen Dennis Rodman heeft.

"Te weinig bewezen om zich zo'n sterallures aan te meten"

Een handvol voetbalclubs uit eerste klasse hebben hun trainingen nog maar hervat of Didier Lamkel Zé eist al de schijnwerpers op. Hij stuurde zijn kat naar de inspanningstesten bij Antwerp en mag enkele dagen niet trainen na een "haarpigmentatie".

"Lamkel Zé doet me aan Dennis Rodman denken. De coach van de Chicago Bulls, Phil Jackson, ging in die tijd mee met de fratsen van Rodman. Rodman wou een paar dagen naar Las Vegas, bleef een hele week weg, maar werd door Jackson toch meteen opnieuw in de ploeg gezet."

"Misschien moet je dat met Lamkel Zé ook doen, maar in een voetbalteam met 11 spelers is dat toch erg moeilijk. Zeker als er geen dominante speler zoals Michael Jordan is, die je in bescherming neemt. Jordan wist hoeveel vuil werk Rodman voor hem deed."

Michael Jordan wist hoeveel vuil werk Dennis Rodman voor hem deed.

Zoveel vuil werk neemt Lamkel Zé niet op zijn vork en Bart Lagae zag nog een ander verschil. "Rodman had zich voor hij naar de Bulls ging al bewezen als koning van de rebounds bij de Detroit Pistons."

"Lamkel Zé was dan wel de matchwinnaar in de enige match die Club Brugge dit seizoen verloor en kan verschrikkelijk goed voetballen, maar hij heeft toch nog te weinig bewezen om zich al zulke sterallures aan te meten."

"Onder Ivan Leko zie ik het niet goed komen. Ik denk dat er een exit zit aan te komen. Het probleem is natuurlijk: aan wie ga je hem verkopen? Maar het is duidelijk dat het niet evident wordt om hem nog te zien voetballen in België."

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune'.

(Je kan dit ook beluisteren als podcast via je favoriete podcast-app)

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lijst van artikels