Lang leve de beschermde diersoorten?

8 oktober 2015
"Waarom milieubewuste initiatieven nemen zoals kippen houden, zonnepanelen plaatsen en extra isolatie voorzien?" vraagt luisteraar Stein Voet zich af. Want steenmarters en vossen maken toch abrupt een einde aan deze goede initiatieven.

Stein krijgt 1 minuut van Hautekiet om zijn punt te maken.

Er was eens… Een school die de berg groenafval wilde minderen. Er was eens.. een school die de verloren ruimte naast het fietsenhok duurzaam inrichtte met een moestuintje en kippenhok. Er was eens … een directeur die op zaterdag het kippenhok klaarmaakte met twee prachtexemplaren van kippen. Er waren…op maandagochtend 290 kinderen die klaarstonden om het pluimvee te bewonderen en stonden te popelen om dagelijks te zorgen voor deze nieuwe schoolkameraden. Maar helaas… hier eindigt het sprookje al…

 

Er was ook de grote bos vos die nog voor het einde van het weekend een einde bracht aan het luxeleventje van de twee kippen. De beschermde vos had geen appreciatie voor het warme nest waarin deze twee kippen terechtkwamen.

 

Er was ook enkele meters verder een man die milieubewust door het leven ging en zijn dak volplaatste met zonnepanelen. Lang leve de groene energie… maar ook…. Lang leve de hongerige steenmarter die trek had in kabel.

 

Er was ook de buurman die ook aan het milieu dacht en zijn zolder wenste te isoleren. Lang leve het deken rond ons huis…maar ook… lang leve de steenmarter die trek had in isolatie.

 

Waarom milieubewuste initiatieven nemen en kippen houden, zonnepanelen plaatsen en extra isolatie voorzien? De hongerige steenmarter en de sluwe vos maken abrupt een einde deze goede initiatieven.

Radio 1 Select