Låpsley - Long way home

7 maart 2016
Holly Låpsley Fletcher werd op haar zeventiende ontdekt door 2 dj’s van BBC Radio 1. De radiozender lanceerde haar in 2015 als één van dé nieuwe gezichten van dat jaar. Nu is er haar debuutalbum.

Låpsley haar langspeeldebuut Long way home komt uit op XL Recordings, de platenmaatschappij die ook Adele en The XX in zijn portefeuille heeft. Het Londense label gaf haar alle ruimte om te werken in de XL Studio’s met hulp van de producer in huis. Samen met hem kon ze haar slaapkamercomposities naar een hoger niveau tillen.

Låpsley is nochtans een kind van haar tijd. Alle mogelijke technologische trucjes en elektronische hulpmiddelen zijn haar niet vreemd. Door te experimenteren en door haar eigen stem te manipuleren, vond ze haar eigen geluid.

Ondanks haar Scandinavische naam (die ze van haar moeder kreeg) heeft Liverpool meer invloed op haar muzikale opvoeding gehad. De selectie van de dj’s in de clubs en de sfeer van het nachtleven zijn ook doorgesijpeld in haar songs.

Long way home gaat over haar eerste turbulente jaren in de muziekindustrie. Ze was als tiener nochtans voorbestemd om zeilster te worden. Tot haar zestiende zeilde ze op hoog niveau. Maar ze gooide het roer helemaal om en trok van Liverpool naar Londen naar Los Angeles en terug om haar muzikale dromen waar te maken.

Long way home heeft dan ook twee betekenissen. De plaat gaat zowel over het in stand houden van een langeafstandsrelatie met het thuisfront, als over het feit dat het soms beter is een omweg te nemen en zo meer tijd te kunnen doorbrengen met datgene of diegene waar je op dat moment bij wil zijn.