Last van ongewenste nieuwsbrieven? Dit zijn de oplossingen!

9 juni 2016
Iedereen krijgt weleens spam in zijn digitale brievenbus. Je hebt je per ongeluk aangemeld voor een nieuwsbrief toen je een site bezocht, of aanmelden was verplicht om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. Vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen.

ALS DE 'UITSCHRIJVEN'-KNOP NIET WERKT

Er is natuurlijk de 'uitschrijven'-knop onderaan de nieuwsbrief, maar ook die laat het soms (bewust) afweten. De Britse webdesigner Rory Ashford heeft daarom deze simpele oplossing bedacht:

Gewoon je e-mailadres veranderen in dat van het bedrijf zelf dus. Slim.

Hautekiet gaf in het verleden ook enkele tips om ongewenste nieuwsbrieven kwijt te raken:

EEN TWEEDE E-MAILADRES

Een e-mailadres aanmaken is gratis, dus waarom neem je geen tweede e-mailadres, speciaal voor online wedstrijden, profielen, enzovoort?

10 MINUTE MAIL

Soms moet je een e-mailadres opgeven om bijvoorbeeld iets online te kopen. Als je je persoonlijk e-mailadres niet wil invullen, kan je gebruik maken van een dienst als 10 Minute Mail. Daarmee kan je een e-mailadres aanmaken dat maar tien minuten actief blijft. Net voldoende tijd om op een activatielink te klikken of een factuur te krijgen. Na tien minuten ben je van het adres af.

UNROLL.ME

Unroll.me scant je inbox en geeft je een mooi overzicht van alle nieuwsbrieven waarop je ingeschreven bent. Je kan voor elke nieuwsbrief kiezen: 'unsubscribe' ( = verwijderen) of unroll (met die optie combineer je verschillende nieuwsbrieven tot één nieuwsbrief). Op die manier schrijf je je in geen tijd uit op alle ongewenste nieuwsbrieven.

SPAM

Naast nieuwsbrieven ook nog last van andere spam? Diensten als Mailwasher helpen je om je mailbox snel spamvrij te maken én zo te houden. Vergeet ook niet dat de meeste e-mailproviders anti-spamsoftware aanbieden, maar dat je die soms nog moet activeren. Op Spamsquad vind je meer tips om spam te voorkomen.

Foto: Getty Images

Radio 1 Select