“Laten we borstvoeding opnieuw normaal maken”

4 oktober 2016
Het is de week van de borstvoeding. Een goede reden voor vroedvrouw Hannah Van Hout om haar borstvoedingsapp aan te prijzen. Want het is hoog tijd dat we borstvoeding minder eng gaan vinden.

De minuut van Hannah Van Hout

Elke moeder heeft het recht om te beslissen of ze voor borstvoeding kiest of niet. Maar ik vind het ontzettend jammer als een kersverse mama door onzekerheid gaat afhaken.

Ik wil deze onzekerheid wegnemen door de link met de vroedvrouw te versterken en te vereenvoudigen. Want een goede begeleiding is cruciaal bij borstvoeding.

Een vroedvrouw is niet 24/7 beschikbaar om een moeder gerust te stellen, een smartphone wel. Daarom heb ik Appje voor de Borst gecreëerd. Deze applicatie voor smartphones en tablets registreert de voedingen, luiers en gewicht zodat elke mama het overzicht kan behouden en gerust gesteld kan worden.

Met één druk op de knop worden de gegevens van de baby doorgestuurd naar de zorgverlener. Zo wordt de drempel naar de vroedvrouw toe verlaagd. En krijgt de mama de begeleiding en ondersteuning die ze verdient! Zo wil ik mama’s aanmoedigen om hun instinct te volgen.

Jonge ouders vinden ook snel correcte informatie via Appje voor de Borst zodat ze niet verward geraken door nonsensverhalen die je op het internet leest.

Ik hoop met Appje voor de Borst borstvoeding opnieuw normaal te maken. Het hoort niet meer tot ons straatbeeld, wat maakt dat we het ‘verleerd’ zijn. Als borstvoeding terug iets ‘normaal’ wordt, gaan we het misschien opnieuw wat minder eng vinden.