Laten we mensen die rouwen te snel in de steek?

16 oktober 2017
Afgelopen zondag ook de ingrijpende getuigenis van Koen Torrekens over het overlijden van zijn zoon Victor gehoord? Het greep enorm naar de keel. Hautekiet gaat er dinsdag dieper op in: laten we mensen in rouw te snel in de steek? Wat kunnen doen om er te zijn voor mensen die een dierbare verloren?

"In een tijdperk waar relaties gestart en gestopt worden via Messenger en waarbij aan nationale en zelfs internationale politiek wordt gedaan via Twitter, is de verleiding groot om ook ons medeleven af te handelen via Facebook of via de website van de begrafenisondernemer" schrijft Koen. 

Koen zegt ook dat we niet moeten denken dat de rouwende familie wel voldoende bezoek zal hebben. Of dat er wel genoeg volk in de kerk zal zijn. Loop gerust langs. Breng soep. Luister. "Rouw met mij".

REAGEER

  • Laten we mensen in een rouwproces te snel in de steek? 
  • Wat kunnen we doen voor mensen die een dierbare verloren? Je verhalen en ervaringen zijn welkom via het forum hieronder, of via hautekiet@radio1.be
     


De integrale brief van Koen kan je lezen op de webpagina van Touché. Hij verscheen in het kader van "De Grote Levensvragen". Je kan er ook zijn getuigenis herbeluisteren: