Laura Lynn is niet bang voor moorddadige superfans

22 februari 2018
Schlagerkoningin Laura Lynn staat al dertien jaar op de planken. Ze is erg gehecht aan haar fans en neemt met plezier cadeautjes van hen in ontvangst. Maar hebben die fans wel altijd goede bedoelingen?

Zangeres Laura Lynn was enkele weken geleden erg aangedaan toen ze hoorde dat collega-zanger Andrei Lugovski in het ziekenhuis belandde omdat hij vergiftigd werd. Het gif zou volgens verschillende bronnen wel eens van een moorddadige superfan kunnen komen.

Jaloerse fans

Waarom zou een fan in hemelsnaam zijn of haar idool willen vergiftigen? Laura Lynn denkt aan jaloezie. “Ze zijn soms verliefd op de zanger of zangeres en dan ontstaat er wel eens wat jaloezie onder de fans,” zegt ze.

Fans zijn blij dat ze een cadeautje kunnen geven.

Laura Lynn leeft erg mee met haar collega, maar vreest niet dat haar iets gelijkaardig zou kunnen overkomen. “Fans zijn gewoon heel blij dat ze je iets kunnen aanbieden,” zegt ze. Ze staat er ook niet bij stil dat er vergif in een doosje pralines of een fles drank zou kunnen zitten. In de toekomst zal ze met plezier cadeaus blijven aannemen.

Geen cadeautjes meer

Laura Lynn ziet er geen graten in om iets aan te nemen van een fan, maar niet alle artiesten delen haar mening. Zanger Helmut Lotti riep zijn fans op om geen eetbare of drinkbare cadeaus meer te geven.

Fans met goede bedoelingen zijn de dupe.

Sommige fans voelen zich aangevallen en anderen tonen begrip. Jim Cornelissen, grote fan van Helmut Lotti, gaf in de #bendevanannemie zijn mening over de hele situatie. Hij noemt de vergiftiging van Andrei Lugovski een sadistische activiteit en vindt het jammer dat fans met goede bedoelingen er de dupe van zijn. Toch heeft hij begrip voor de beslissing van Helmut Lotti om geen drank meer aan te nemen.