Laurent doet een solo slim

29 november 2016
Prins Laurent komt weer in opspraak. In oktober heeft hij in Brussel een ontmoeting gehad met de premier van Sri Lanka, maar hij had daarvoor vooraf geen toestemming gevraagd aan minister van buitenlandse zaken Reynders. Kamerlid Hendrik Vuye bevestigt dat hij gisteren een antwoord gekregen heeft op de schriftelijke vraag die hij gesteld heeft aan minister Reynders.

Prins Laurent heeft dus met deze ontmoeting de wet geschonden. Kathy Pauwels, royalty watcher, is niet verrast van de prins zijn actie. In 2011 bijvoorbeeld reisde prins Laurant naar Congo tegen het advies van de regering in. Na de escapades van Laurent in het verleden, is er zelfs een wet gekomen die gedragsregels oplegt aan de koninklijke familie. 

In die wet staat dat de koninklijke familie voor contacten met buitenlandse autoriteiten altijd de toestemming moet hebben van de minister van Buitenlandse Zaken. Bij het overtreden van deze regels kan Laurent zijn dotatie (tijdelijk) verliezen. Na het laatste incident met de premier van Sri Lanka vraagt de Kamer voor een opschorting van de dotatie van de prins. 

Radio 1 Select